Sikret kvartfinaleplass på overbevisende vis

Rekruttlaget vant begge sine kamper torsdag og er dermed klare for kvartfinalen i Norway Cup.

Etter et overbevisende gruppespill og en tiltrengt fridag, var det endelig klart for sluttspill i Norway Cup torsdag.

Vår første motstander i utslagsrundene var KIL/Hemne, som har et A-lag i 1. divisjon - samme divisjon som AaFK Fortuna.

Sjanseløse trøndere

På tross av noen nerver før avspark tok vi fullstendig kommandoen fra start i 16-delsfinalen mot KIL/Hemne.

Det tok riktignok litt tid før vi skapte de helt store farlighetene, men da Amalie Ervik Røys slo et kreminnlegg på hodet til Mari Tilseth etter drøye sju minutter var kampens første mål et faktum.

Omtrent fem-seks minutter senere scoret vi igjen - og nok en gang på hodet. Serah Senior-Hårvik slo en presis corner som gikk like over hodet på Mari. Bak henne var imidlertid Nora Aasen i duellen bak og stanget inn 2-0.

Minuttet senere stod det også 3-0. Marie Krogsæter Sæterøy slo en lang pasning i bakrom der Mari hadde startet perfekt. Superspissen vår tok med seg ballen forbi en forsvarer og satte kontrollert inn sitt andre og vårt tredje mål for dagen.

Etter dette tok det ikke mer enn fem minutter til før vi satte vår fjerde scoring. Sophia Fjørtoft fant Serah i mellomrom, som vendte opp og satte sikkert inn 4-0 fra cirka 16 meter.

Og da Helena Iversen Jønsson bestemte seg for å dunke inn 5-0 med et kremmerhus av et langskudd like før pause, var kampen i realiteten avgjort.

De siste 30 minuttene ble dermed en parademarsj, men vi ga oss ikke med målscoringen likevel.

Hedda Larsen Giørtz fant Mia Teunissen med en lekker gjennombruddspasning. Sistnevnte gjorde ingen feil alene med keeper og satte sikkert inn 6-0.

Så var det duket for Pernille Haagensen Reed. Midtbanespilleren, som for anledningen ble plassert i tospann på topp, vartet først opp med en vakker frisparkscoring til 7-0, før hun litt senere sørget for 8-0 etter flott spill med Linnea Fosseng Sjøholt.

Dermed var billetten til 8-delsfinalen sikret med en overbevisende 8-0-seier.

Helena Iversen Jønsson og Pernille Haagensen Reed (2) tegnet seg på scoringslista da KIL/Hemne ble slått 8-0 i 16-delsfinalen. Foto: Kristian Moe

Til kvartfinalen

8-delsfinalen skulle spilles bare noen få timer senere på Haraløkka kunstgress. På grunn av forsinket avspark i 16-delsfinalen måtte jentene hive i seg lunsj før turen gikk direkte til en ny kamparena.

I kampen om en kvartfinaleplass møtte vi Korsvoll i stekende sol og med 60 minutter i beina.

Dagens andre kamp startet litt forsiktig fra vår side og vi ble presset litt bakover av Korsvoll, som var småfarlig frempå i innledningen.

Etter hvert kom vi imidlertid mer inn i det og fikk også et ledermål signert Emilie Strand Blindheim, som satte ballen over hodet til keeper og i mål.

Korsvoll fortsatte å skape problemer for oss og kampbildet var litt ukomfortabelt til tider, men samtidig sto vi meget godt bakover og forsvarte oss glimrende.

Tross et press fra Korsvoll var det vi som fikk uttellingen. Vi rullet opp et flott angrep som endte med at Serah spilte fri Madelen Brandal-Hansen på venstresiden. Videre fant Madelen hodet til Mari, som kontant stanget inn 2-0 - et resultat som sto seg til pause.

I andre omgang hadde vi bedre kontroll fra start og fikk bedre flyt i angrepsspillet vårt.

Sju minutter ut i omgangen vartet vi opp med et strålende angrep. Helena Iversen Jønsson fant Mia Teunissen, som igjen spilte til Mari foran mål. Unge frøken Tilseth har vært i fantastisk scoringsform denne uka, og gjorde heller ingen feil her og økte til 3-0.

Da måtte Korsvoll virkelig jage scoringer og vår motstander var også svært nære en redusering eller to ved et par anledninger, deriblant et knallhardt tverrliggertreff. Men scoring ble det ikke, takket være treverket, et solid forsvar og fantastisk keeperspill av Sara Aarønes Holte.

Og da Linnea Fosseng Sjøholt serverte en gjennombruddspasning i verdensklasse for å sende Mari alene gjennom, var det ingen tvil om at vi skal spille kvartfinale fredag.

Mari rundet keeper og trillet inn 4-0 og avgjorde kampen, før Linnea selv fikk sitt velfortjente Norway Cup-mål da hun hamret inn et langskudd fra 20 meter og fastsatte sluttresultatet til 5-0.

Vi skal til kvartfinalen der vi møter Førde fredag klokka 13:00 på Ekeberg.