Klare for fylkesserien: - Veldig stolt

Rekruttlaget gjorde jobben mot Aksla/Guard og sikret plassen i fylkesserien til høsten.

Forutsetningene før mandagens kamp mot Aksla/Guard var klare: Tre poeng ville sørge for at rekruttene våre sikret plassen sin i høstens fylkesserie. 

Og oppgjøret på Ratvika startet bra da Hedda Larsen Giørtz på vakkert vis skrudde inn ledermålet etter 10 minutter. 

Men etter det ble det vanskelig, mye på grunn av at Aksla/Guard var aggressive, oppofrende og godt strukturerte defensivt. 

Dermed klarte ikke våre rekrutter å sette ballen i mål flere ganger før pause. 

Kampbildet fortsatte litt i samme spor etter hvilen, der vi styrte spillet, men slet med å bryte ned motstanderen. Innimellom slapp vi også Aksla/Guard til noen småfarligheter, men uten at det ble store målsjanser ut av det. 

Etter 63 minutter skulle det imidlertid løsne for oss. Amalie Ervik Røys kom seg fri på venstre og slo lavt inn foran mål. Der inne var Marie Krogsæter Sæterøy som bredsidet inn 2-0. 

Da gikk lufta litt ut av ballongen for Aksla/Guard, og i løpet av kampens siste 15 minutter punkterte vi kampen for godt. 

Tre mål fra Amalie Ervik Røys fra det 75. til det 86. spilleminutt sørget for at det endte med en 5-0-seier over Aksla/Guard. 

Dermed er rekruttlaget sikret en plass blant de tre beste lagene i 3. divisjon og også en plass i høstens fylkesserie. I tillegg trenger de bare ett poeng på de to siste kampene for å vinne vårens 3. divisjon. 

- Vi møtte et godt strukturert Aksla/Guard-lag som også har en del gode offensive spillere. Vi er veldig fornøyde med at vi scorer fem mål og holder nullen for første gang på en stund. Jeg er veldig stolt over jentene som over lang tid har prestert på et høyt nivå og i tillegg fått svært gode resultater. Likevel tror jeg at potensialet i spillergruppa er enda høyere, noe vi sammen må jobbe knallhardt for å realisere, sier hovedtrener Sverre Økland og legger til:

- Vi gleder oss veldig til tøffe og utviklende kamper til høsten, men før den tid er fokuset på å opprettholde prestasjonsnivået i de to siste kampene av vårsesongen mot Blindheim og Herd.