Åpnet Norway Cup med seier

Årets Norway Cup-eventyr startet på best mulig måte for rekruttene.

Denne uka befinner rekruttlaget seg i Oslo hvor de deltar på årets utgave av Norway Cup.

I løpet av formiddagstimene på lørdag ankom spillerne ukens hovedbase, Thon Hotel Storo, før turneringsspillet skulle sparkes i gang søndag ettermiddag.

Dramatisk åpningskamp

Første motstander for rekruttene var Vang FL - en kamp som i utgangspunktet skulle spilles søndag klokka 17:45 på Ekebergsletta - men som ble flyttet til Nordstrand kunstgress med avspark klokka 18:45 grunnet mye vann på Ekeberg etter store nedbørsmengder dagene i forveien.

Etter en lang dag med mye venting var det endelig vår tur til å spille kamp - dog noe forsinket.

Da oppgjøret mot Vang FL omsider kom i gang var det tydelig at det har vært noen uker med sommerferie.

Åpningen ble rotete og bar preg av en del usikkerhet, høye skuldre og mange ballbrudd. Vi kom ikke helt inn i rytmen i første omgang og slet også til tider med et fysisk sterkere lag bestående av spillere som var et par år eldre enn de fleste av våre spillere.

Likevel kunne og kanskje burde vi ledet til pause. Selv om vi stort sett slet spillemessig, viste vi glimt av vakker angrepsfotball, noe som også resulterte i store målsjanser.

Mia Maxima Teunissen fikk avsluttet alene med keeper to ganger etter flotte gjennombruddspasninger, men ble stoppet av eminent keeperspill ved begge anledningene. Dermed var det målløst til pause.

Andre omgang startet litt på samme måte som den første, men etter kort tid hevet vi oss og tok tak i kampen.

Vi presset på for et ledermål og hadde mange gode forsøk, samt noen distanseskudd. Ballen ville derimot ikke i mål.

En fornøyd gjeng etter seier i første kamp av Norway Cup. Foto: Kristian Moe

Defensivt hadde vi også grei kontroll og stod godt imot forsøkene fra Vang, spesielt på dødball.

Åpningskampen så dermed ut til å ende 0-0, men like før slutt kom den forløsende scoringen.

Emilie Strand Blindheim vant ballen tilbake etter å ha avsluttet på keeper og fikk til slutt slått lavt inn foran mål under hardt press. Inne i feltet fant ballen veien til Amalie Ervik Røys, som enkelt kunne trille inn 1-0 - et resultat som ble stående til dommeren blåste av.

Dermed vinner vi 1-0 og tar med oss tre poeng fra åpningskampen.

Nå venter ny kamp mot Levanger FK 2 i morgen klokka 12:15.